Om anläggningen


I resterna av Findus gamla marker finns denna oslipade diamant till anläggning. 
Det visade sig att det gamla frölagret var den perfekta platsen för en hundhall!
Promenadmöjligheterna är oändliga och omringas med den typiska
skånska landsbygden där åkrarna skådas så långt ögat når.


Om utomhusbanan
Vi är bortskämda med att ha två stora inhägnade gräsplaner 30x40 vardera intill hallen.

Om inomhushallen

Hall A
Hall A är vår stora hall-del på totalt 1720 kvm. Träningsytan 20x40m täcks av JUTAs konstgräs med en sviktpad under. En hall perfekt för bland annat agility, lydnad och rallylydnad.
Utöver träningsytan kommer det finns det gott om plats för åskådare på båda kortsidorna. 

Här står en färdigbyggd agilitybana uppställd från måndag morgon till söndag kväll. Under vintern finns det två dagar i veckan när banan är tom från hinder.

När du hyr Hall A har du egen tillgång från och med läktaren och resterande del av hallen. Observera att det kan finnas andra på plats i och runt fiket, samt i Hall B.

Utrustning:
I hallen finns än så länge 15 st hopphinder, 2 st 6 m tunnlar, 2 st 4 m tunnlar, 1 st slalom och en Galican Intercan Line balans och en Galican Intercan Line gunga tillgänglig. Utbudet kommer utökas efterhand.

Hall B
Hall B är vår mindre hall-del på 1085 kvm. Underlaget i hallen är slät asfalt.

Här bygger vi upp olika stationer med olika teman för varje sökområde. Med jämna mellanrum möblerar vi om och bygger nya utmaningar för dig och din fyrbenta vän. Vi har träningstävlingar i nosework en gång i månaden. Kolla under fliken Aktuellt, så hittar ni info om nästa tävling.

Nosework-hallen hyrs endast ut till organiserade träningsgrupper eller till instruktörer som vill hålla egna kurser. Hallen är inte uppvärmd. Toalett finns inne i hallen.  

Promenadvägar
Vi har fantastiskt fina promenadvägar runt om hundcentret. Dock får ingen rastning ske på intill-liggande ytor.
I området finns det gott om vilda djur som rör sig, därför måste hunden vara kopplad. Även fast promenadvägarna ligger "mitt ute i ingenstans" så måste vi ändå plocka upp efter våra hundar.


Trivselregler

När du bokar träningstid på vår anläggning accepterar du automatiskt att följa våra trivselregler

 • Ytterskor är inte tillåtna på konstgräset. Det finns gott om yta att byta skor på innan man kliver in där.
  Ytterskor är helt okej att använda på resterande yta.
 • Följ våra skyltar när det gäller rastning. Detta är för att visa så stor respekt som möjligt mot de närmsta bostäderna. Rastning är INTE tillåtet på intill-liggande gräsytor.
 • Plocka upp efter din hund trots att det "bara" är åkerområde. Vi måste hålla rent på våra fina promenadvägar. Bajspåsarna slängs givetvis i närmsta soptunna.
 • Rasta hunden ordentligt innan ni går in i hallen. Om mot förmodan en olycka skulle ske finns det rengöringsmedel att använda sig av på plats. 
 • Om något skulle gå sönder under er träningstid, eller ni upptäcker att något som inte är som det ska - meddela snarast möjligt via sms 070-58 72 399 eller mail sellebergahund@hotmail.com.
 • Löptikar är välkomna, men ENDAST med tikskydd på.
 • Respektera träningstiderna när du bokar hallen. Det kan vara bokat både innan och efter dig. Alla vill få ut så mycket utav sin tid som möjligt. Likaväl kan det vara tomt innan och efter dig, men du har fortfarande bara rätt till din bokade tid. 
 • Avbokning ska ske senast 24 h innan bokad tid. Annars debiteras fullt pris.
 • Rökning är inte tillåtet i hundhallen, utanför ytterdörren eller på gräsplanerna. 
 • All träning sker på egen risk. Strikt hundägaransvar gäller.